Зінкевич закликав Садового не підтримувати Росію, закуповуючи білоруські автобуси

Під час чергового пленарного засідання сесії ЛМР голова депутатської комісії транспорту Ігор Зінкевич закликав мера купувати автобуси білоруської компанії "МАЗ".

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Депутат ЛМР Ігор Зінкевич озвучив заяву ГО "За якісний транспорт" про підтримку вітчизняної машинобудівної галузі через створення преференцій нашим виробникам.

"У Львові та інших містах України деталі частіше складається дуже не державницька позиція. Під час закупівлі комунального транспорту із залученням інвестиційних коштів Європейського банку реконструкції і розвитку, саме білоруськими машинами закупили практично 80% українського ринку комунального транспорту. Цікаво, що більшість білоруських підприємств, які займаються транспортом дотуються кредитами Російської Федерації. Отже, в часи російсько-української війни, саме білоруськими товарами Росія продовжує знищувати українську промисловість. Жодне з великих міст України не користується сповна вітчизняними можливостями, знищуючи українську машинобудівну галузь, годуючи тим самим РФ. Тому ми просимо вас закуповувати за кредитні кошти наш транспорт, підтримувати українського товаровиробника, зміцнювати нашу економіку", - сказав Ігор Зінкевич.

Читайте також: Фракція ЄС у ЛМР закликає місцеві ради утриматись від закупівлі товарів у білоруських держпідприємств за бюджетні кошти.

Також Зінкевич нагадав, що європейські кредити на закупівлю громадського транспорту дають 15% перевагу вітчизняним виробникам, тому це не лише логічно, але й вигідно купувати транспорт в Україні, а не за кордоном.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.