Садовий затягує із рішенням про призначення старост

Садовий брав на себе зобов’язання визначити старост для приєднаних до Львова територій до 25 січня, але зараз зумисне затягує час, щоб уникнути від прийняття цього рішення.

Про це представник фракції "ЄС" Володимир Марусяк повідомив "Еспресо.Захід". 

Згідно із законом, на основі якого проводились вибори – потрібно призначити старост для територій, які формують ОТГ. Проте зараз на розгляді у Верховній Раді є нова редакція цього закону, якою вже не передбачено того, що старости стають членами виконкому.

"Те, що немає закону, не забороняє міському голові визначити кількість округів та перелік старост. Згодом закон лише деталізує це. Я був на зустрічі в громадах, і люди проти того, щоб зараз їх справи вирішувались без їхніх представників. Також вони проти того, щоб старост призначали без публічного обговорення з громадами. І проти укрупнення старостинських округів, принаймні на початковому етапі. Адже у кожної громади своя проблематика і багато невирішених питань", - повідомив Володимир Марусяк.

Зауважимо, що депутати свої пропозиції щодо структури та виконкому передали Андрію Садовому, 2 лютого, під час зустрічі міського голови з представниками фракцій. Мер пообіцяв прислухатись до значної кількості пропозицій і подумати над доцільністю їх реалізації.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.