Рейдерство у політиці: Українська Галицька партія припиняє своє існування (відео)

Конфлікт в УГП триває. На пресконференції колишні члени партії розставили крапки над "і".

 

Львівська обласна організація Української Галицької партії офіційно припиняє своє існування. З політичної сили масово виходять волонтери, ветерани війни та громадські діячі. Як повідомив голова фракції у Львівській обласні раді Тарас Чолій, проблеми почалися після того, коли фракція підписала меморандум з демократичними силами. Тоді депутата відсторонили від обов’язків, а також виключили всіх членів ради області та керівників осередків, які підтримали обласне керівництво.

"Справжня команда, яка творила Українську Галицьку партію упродовж п’яти років, виходить з партії і зберігає єдність, - наголошує голова фракції УГП у Львівській обласній раді Тарас Чолій. - Та команда, яка розбудовувала структуру партії на Львівщині, яка делегувала на місцеві вибори близько тисячі кандидатів, отримала п’яте місце серед партій на Львівщині, сьогодні фактично усунута з партії".

31 січня 2021 року у Львові в закритому режимі відбулася конференція так званої "Львівської обласної організації "Української Галицької партії". Захід був за зачиненими дверима, з найманими охоронцями, а більшість з делегатів - з одного Пустомитівського осередку. Натомість велика частина команд та осередків, які діють в області по 4-5 років, до участі не запросили. Після підписання меморандуму керівництво партії викликало на зустріч депутатів обласної ради, котрі підписали документ про об’єднання, і закликало відкликати підпис або ж пригрозили виключенням з партії.

"Під час передвиборчої кампанії я зустрічалася з великою кількістю людей, які мені часто казали, що ми проєкт Віктора Медведчука, ми сепаратисти, - каже депутатка Львівської обласної ради Марія Кульчицька-Волчко. - Я це постійно заперечувала. І коли постало питання з підписанням меморандуму, який засвідчує, що ми проукраїнська сила, ми без вагань погодилися. Цим документом ми засвідчили, що ми проукраїнська сила, за єдину Україну без будь-яких інших трактувань. Нині нас цькують за те, що ми проукраїнська сила і ми виступаємо за об’єднання і виступаємо за консолідацію українських сил в умовах, коли рейтинги ОПЗЖ ростуть. Тож у мене самої виникає запитання, а може дійсно чутки - це не просто чутки"?

Засновники партії не хочуть мати нічого спільного з тими людьми, які нині керують партією і попереджають про можливі сепаратистські рухи УГП.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.