Мальтійська служба допомоги подарувала ортези для 18 дітей

Це індивідуальні ортопедичні пристрої, що забезпечують правильне (фізіологічне) положення суглобів.

Про це повідомляє Мальтійська служба допомоги у Львові, передає "Еспресо.Захід". 

Мальтійська служба допомоги подарувала ортези 18 дітям з малозабезпечених, неповних та багатодітних сімей. Ортези дадуть змогу краще пристосуватися у зовнішньому середовищі. Це індивідуальні ортопедичні пристрої, що забезпечують правильне (фізіологічне) положення суглобів.  За допомогою ортезів діти можуть виправити або запобігти деформації та обмеженню руху в суглобах, збільшити опору стопи, підвищити ефективність ходьби, зменшити енергозатрати для руху та утримання положення, контролювати  м’язовий дисбаланс та зменшити прояву високого тонусу (спастичності).

"Загалом за три роки ми забезпечили ортезами 68 дітей, і наш проєкт досі триває, адже є багато тих, хто потребує таких засобів. Проте для підтримки дітей нам потрібна і ваша допомога. Кожен з Вас може подарувати дитині шанс на самостійність, шанс на перші кроки", – повідомляють у Мальтійській службі допомоги.

Спершу діти пройшли курс реабілітації в медичному центрі фізичної терапії Innovo. Згодом спеціалісти виготовили ортези під кожного, оскільки пристрій повинен бути зручним, не викликати больових відчуттів та не обмежувати функцій дитини.

"Ми допомагаємо дітям з інвалідністю, які проходять курси реабілітації. Крім того, що вони мають інвалідність та потребують фізичної реабілітації, то вони зростають у малозабезпечених сім’ях. Витрачаючи величезні кошти на реабілітацію у сім’ї не лишається грошей на додаткові засоби. Ми ортезували дітей не лише зі Львова та області. Є з Тернопільської і навіть з Харківської. Зазначу, що ортези індивідуальні. Спеціалісти знімають мірки з дитини. Діти навіть вибирали собі малюнки на ортезах. Важливо, щоб все було комфортно візуально. Хтось з дітей отримав один пристрій, а хтось чотири, тому вартість для кожного дуже різниться. Проте таких дітей ще є багато. І ми не можемо повністю покрити цю потребу", – розповіла для "Еспресо.Захід" заступниця директора Мальтійської служби допомоги Марія Панчак.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.