Депутати затвердили структуру Львівської міської ради

Раду суттєво реорганізували і скоротили кількість чиновників.

Про це йшлося на засіданні сесії Львівської міської ради, інформує кореспондент "Еспресо.Захід".

Депутати зібрались голосувати за питання структури ЛМР та виконкому після майже двогодинної перерви. Андрій Садовий ще перед оголошенням перерви на обід оголосив, що відразу після неї він запрошує керівників фракцій на консультації з метою, щоб зекономити час у сесійній залі.

Доповідала питання головний правник ЛМР Гелена Пайонкевич. Вона повідомила, що внесено низку змін, які мали б покращити структуру, а чимало департаментів та управлінь змінили підпорядкування. Відтак у структурі ЛМР тепер буде працювати 1710 осіб (досі їх було близько двох тисяч).

Зокрема, у новій структурі врахували побажання депутатів і скоротили кількість заступників міського голови. Тепер їх буде не сім, а чотири: з економічного розвитку, містобудування, гуманітарних питань та житлово-комунального господарства.

Особливо доповідач наголосила на тому, що Секретаріат ради став департаментом. У нього тепер  три управління: забезпечення роботи ради, зв’язків з громадськістю та управління контролю і аудиту.

Гелена Пайонкевич наголосила, що нова структура почне діяти з 1 травня. Депутати підтримали таку структуру ради, проголосувавши за неї.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.