Депутати ЛМР підтримали звернення про звільнення Андрія Антоненка (оновлено)

Вони вимагають об’єктивного розслідування справи Шеремета та зміни запобіжного заходу Ріфмастеру.

Про це йшлося на засіданні Львівської міської ради, інформує кореспондент "Еспресо.Захід".

Звернення до керівників правоохоронних органів зачитав депутат ЛМР від фракції "Голос" Ігор Шолтис.

Він закликав звернутися до правоохоронних органів з вимогою забезпечити об’єктивне розслідування справи Шеремета та змінити запобіжний захід Андрію Антоненку (Ріфмастеру) і звільнити його з СІЗО.

Зауважимо, побратими Андрія Антоненка, які зібралися цього дня біля Ратуші, щоб показати свою підтпримку звернення народних обранців, переконані, що розслідування і розгляд справи про вбивство Шеремета має декілька негативних чинників. Про це розповів кореспондентові "Еспресо.Захід" учасник акції Антон Петрівський.

Він, зокрема, зазначив:

"Перший чинники - це дискредитація учасників бойових дій в очах українського суспільства. Другий - дискредитація правоохоронної системи, яка не змогла надати достатні і об'єктивні докази причетності Антоненка, Кузьменко і Дугарь до вбивства Шеремета. Третій - дискредитація судової системи, яка не враховує недолугість доказів. І якщо перший чинник є важливим з точки зору внутрішньоукраїнських процесів, то другий і третій впливає на імідж України на зовнішній арені, показує слабкість і некомпетентність української влади. А в комплексі це грає на руку нашому ворогу - Російській Федерації.

Тому важливою є реакція не лише учасників бойових дій і українського суспільства, а й органів місцевого самоврядування, які за умов слабких державних інституцій є стовпами української державності".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.