Депутати хочуть скоротити наполовину кількість заступників Садового

Міський голова хотів би мати аж вісім заступників, а депутати наголошують, що оптимальною є 4. На їхню думку, заступники мали б опікуватись великими ділянками роботи, а рештою можуть займатися керівники департаментів і управлінь.

Про це передає "Еспресо.Захід". 

Голова фракції "Голос" Віталій Троць розповів, що позиція депутатів полягає у тому, щоб кількість заступників міського голови слід зменшити до чотирьох. Залишити на посадах пропонують заступників з фінансово-економічної частини, з питань розвитку, з гуманітарного напряму та житлово-комунального господарства.

"Чимало заступників мали під собою по 2-3 департаменти, у яких навіть не призначено керівників. Тобто цей заступник фактично є керівником цих департаментів. Тож ми й хочемо, щоб вони ними й були реально, а не заступниками. Також наша вимога, щоби заступниками не було призначено депутатів міської ради. І тим більше вони не можуть стати членами виконкому", - додав Віталій Троць.

"Упродовж останнього часу ми зустрічалися з заступниками міського голови, щоб почути їх розуміння структури міської ради. При цьому ми робили акцент на тому, що має бути збалансованість організаційно-управлінських функцій та оптимальна робота усіх підрозділів. А ті з них, які дублюють функції і розкидані по різних департаментах, слід вибудувати у чітку вертикаль. Ті ЛКП, які є неприбутковими і не несуть ніяких соціальних функцій, мають бути ліквідовані, якщо не представлять програми дій, яка переконає депутатів у необхідності їх збереження" - розповів керівник фракції "Варта" у ЛМР Юрій Мартинюк.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.