Завтра у Києві прощатимуться з відомим режисером Сергієм Проскурнею

Видатний український театральний режисер і продюсер пішов з життя у віці 64 років.

У четвер, 4 лютого, у Києві прощатимуться з відомим режисером Сергієм Проскурнею.

"Прощання з Людиною Театру, режисером, продюсером, музикантом - Сергієм Проскурнею відбудеться у четвер, 4 лютого в Києві", - пише на своїй сторінці у фейсбуці директорка PR-агентства "Дель-Арте" Ольга Стельмашевська.

10:30 – 12:30 - церемонія прощання, відспівування, молитовний чин у Свято-Михайлівському Золотоверхому чоловічому монастирі (вул. Трьохсвятительська).

13:30 – 14:30 - чин похорону на Байковому кладовищі (вул. Байкова, 6).

Як зазначено в повідомленні, під час церемонії прощання буде дотримано всіх карантинних норм: дотримуватимуться дистанції, одягатимуть захисні маски та використовуватимуть дезінфектор.

Довідка.  Сергій Проскурня народився 28 листопада 1957 року у Львові. Він був співавтором низки значних мистецьких проєктів, організовував та продюсував концерти, вистави, фестивалі, зокрема й першу "Червону руту". Поставив вистави "Крайслер Імперіал" у Львівській опері під час фестивалю "Вивих", "Грандів мистецтва у Львівській опері" тощо.

Починаючи з 2015-го Проскурня режисерував святкові концерти до Дня незалежності України. Його новаторським рішенням було включення до їх програми симфонічної музики.

Проскурня є лауреатом премій Національної спілки театральних діячів України "Експеримент" (2001) та імені Сергія Данченка (2017).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал