"Переконайся, що ти здорова": депутатки ЛОР пройшли обстеження у мамолога

Жінки долучилися до акції "Бережи себе! Переконайся, що ти здорова", щоб продемонструвати, що раннє обстеження може перемогти хворобу.

Щорічно Українське Лікарське Товариство у Львові проводить акцію "Бережи себе! Переконайся, що ти здорова", яка відбувається у дні профілактики раку грудної залози. Цьогоріч у переддень Всесвітнього дня боротьби проти раку медики запросили до обстеження у мамолога публічних жінок. Про це інформує голова Українського Лікарського Товариства у Львові Олег Дуда, передає "Еспресо.Захід".

"Прикро, але саме це захворювання займає перше місце в структурі онкологічної захворюваності та смертності серед жінок. Єдиним ефективним способом боротьби із цією сумною статистикою – це скринінг (раннє виявлення). Боротьба за здоров’я наших жінок триває. Саме тому ми запросили депутаток Львівської обласної ради, які входять до міжфракційної депутатської групи "Рівні можливості" долучитися до акції, "Бережи себе! Переконайся, що ти здорова" та пройти консультацію мамолога", - пише Олег Дуда.

Своїм вчинком жінки продемонстрували позитивний, свідомий приклад. 

"Дуже радий, що наші колеги-депутатки відгукнулись і сьогодні прийшли на обстеження. Приємно також, що на наш заклик відгукнулися також волонтерки ГО Справа Громад Львів. Своїм вчинком вони продемонстрували позитивний, свідомий приклад, адже регулярні обстеження є запорукою жіночого здоров’я! Дорогі жінки, не будьте байдужими до свого здоров’я! Пройдіть обстеження і переконайтесь, що Ви здорові!", - додає голова Українського Лікарського Товариства у Львові.

Депутатки обстежувалися у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал