Медсестри з Соснівки оголосили голодування

Уже 10 місяців лікарня відновного лікування перебуває у вимушеному простої.

Медсестри на Львівщині оголосили акцію протесту у вигляді голодування. Лікарня відновного лікування №3, що у м. Соснівка, вже майже рік перебуває у вимушеному простої. Медсестри отримують лише 2/3 тарифної ставки (окладу), тобто на руки виходить 2600 грн. Безвихідь вигнала медсестер на акцію і голодування, передає "Еспресо.Захід".

На акцію вийшли медсестри, санітарки і фізичні терапевти. 

“Ми 10 місяців не працюємо. То нас відправили у відпустки, то ми просто не працювали через простій. Справа у тому, що ми - лікарня відновного лікування. Але ми не можемо працювати під час карантину. З 1 квітня по 12 липня минулого року ми перебували у відпустці за власний рахунок. Далі до кінця серпня були на простої. Лише з 1 вересня до 9 листопада лікарня працювала і ось зараз знову не працює. Нам не надають іншої роботи. Керівництво не вжило заходів, щоб забезпечити колектив іншою роботою”, - повідомила “Еспресо.Захід” голова незалежної профспілки лікарні Ольга Іванчина.

За її словами, згідно з договорами з НСЗУ, заклад проводить реабілітації неврологічних хвороб і хвороб опорно-рухового апарату. 

“Наші пацієнти готові оплачувати наші послуги, але нам не дають працювати в умовах карантину”, - пояснює Ольга Сенюта. 

Попри все, у лікарні в Соснівці адміністрація працює. Медпрацівниці чекають реакції зі Львова. Вони покликаються на ст. 34 Кодексу законів про працю України, яка гарантує їм, що у разі простою працівники можуть бути переведені за їх згодою з урахуванням спеціальності і кваліфікації на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації на весь час простою або на інше підприємство, в установу, організацію, але в тій самій місцевості на строк до одного місяця.

Заступник голови Львівської ОДА закликав медичних працівників закладу у Соснівці з розумінням поставитися до ситуації, зважаючи на те, що припинення надання деяких медичних послуг пацієнтам як планова госпіталізація прописана у постанові Кабміну і розповсюджується на усю територію країни.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал