"Влада хоче в неконституційний спосіб змінити склад Наглядової ради НСТУ", - Микола Княжицький

Народний депутат від "Європейської Солідарності" заявив, що закон так, як він пропонується, є неконституційним.

Про це народний депутат Микола Княжицький повідомив під час дебатів довкола Закону про внесення змін до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами (№4413), передає "Еспресо.Захід".

"Шановні колеги! А тепер заради чого приймається цей закон. Цей закон приймається для того, щоб незаконно, всупереч Конституції, припинити повноваження чинних членів наглядової ради, які не закінчені", - наголосив Микола Княжицький.

Депутат додав, що вичерпний перелік підстав дострокового припинення повноважень члена наглядової ради НСТУ міститься в статті 10 Закону. "І там закріплено, що "дострокове припинення повноважень члена Наглядової ради НСТУ з інших підстав, крім тих, які передбачені в законі, забороняється", - зауважує він

Натомість пунктом 3 перехідних положень припиняються повноваження членів наглядової ради з підстав, які не згадуються в статті 10. Микола Княжицький повідомив, що це порушує статтю 22 Конституції України тому запропонував вилучити цю норму перехідних положень і підтримати його правку.

"Такої самої думки Головне юридичне управління Верховної Ради", - наголосив депутат. 

Зазначимо, що депутати проголосували за прийняття цієї правки до закону. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.