"Швидше Ілон Маск візьме зі собою Зеленського на Марс, аніж Зеленський буде робити правильні речі в Україні", – Омелян

На думку колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, США вже не плекають ілюзій щодо українського президента та його оточення.

"Я не думаю, що Білий дім купиться на цю дешеву річ, яку пропонує зараз пан Зеленський (долучити новообраного президента США Джо Байдена до "Нормандського формату" або створити інший за участю США та Росії. – "Еспресо.Захід"). Там вже немає сумнівів щодо мотивацій Зеленського і його команди. Там немає сумнівів, скільки агентів ФСБ працює у найближчому оточенні Зеленського. Там немає жодної віри словам Зеленського чи його команди. Вони будуть стежити виключно за діями, і якщо ці дії будуть відповідати їхній риториці – це одна справа, але це – дуже малоймовірно. Швидше Ілон Маск візьме зі собою Зеленського на Марс, аніж Зеленський буде робити правильні речі в Україні", - зазначив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" ексміністр інфраструктури України, дипломат Володимир Омелян.  

Колишній високопосадовець переконаний: співпраця України зі США відбуватиметься у форматі спілкування держави з державою, але не президента з президентом. "З одного боку, це - погано, але є довгограюча стратегія, і геополітична вага України для Заходу вже визначена. Ніхто нас відпускати назад під російську окупацію не планує. Звичайно, якщо ми самі цього не захочемо. Зараз є ключовий момент для того, щоб об'єдналися всі демократичні сили, бо ми багато у чому є роз’єднаними. А от якщо демократичні сили заговорять одним голосом, тоді не буде ні проблеми Зеленського, ні проблеми ОПЗЖ спільно з Медведчуком і Бойком, яка, погодьтеся, має місце сьогодні", - підсумував Володимир Омелян.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал