"Приєднані до Львова громади вимагають у Садового призначення старост", – Марусяк

Депутати фракцій більшості підтримають їх, тим більше, що міський голова обіцяв зробити це ще 25 січня.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповів депутат Львівської міської ради Володимир Марусяк.

"У Верховній Раді на розгляді зараз перебуває законопроєкт № 4535 від 22 грудня. Ним пропонується внести зміни у закон про місцеве самоврядування, де буде визначено поняття старостинських округів та старост. Та, на жаль, цей законопроект не розписує у повній мірі повноваження цих органів і не містить норми, що старости обов’язково мають бути членами виконкому. До того ж треба було б підкорегувати його, прийняти низку підзаконних актів та постанов Кабміну", - зазначив депутат.

Також він додав, що міський голова поки не визначився з округами та кандидатурами старост і це питання точно не готове до розгляду на найближче пленарне засідання.

Читайте також: Садовий пообіцяв назвати своїх заступників, старост і членів виконкому до 25 січня, – депутат

"Те, що немає закону, не забороняє міському голові визначити кількість округів та перелік старост. Згодом закон лише деталізує це. Я був на зустрічі в громадах і люди проти того, щоби зараз їх справи вирішувались без їхніх представників. Також вони проти того, щоби старост призначали без публічного обговорення з громадами. І проти укрупнення старостинських округів, принаймні на початковому етапі. Адже у кожної громади своя проблематика і багато невирішених питань", - повідомив Володимир Марусяк.

Окрім цього, він зазначив, що завтра відбудеться колегія ради, на якій від мера будуть вимагати подати персональний склад виконкому, а також перелік старостинських округів та старост. Тим більше, що він обіцяв зробити це до 25 січня.

Редакція "Еспресо.Захід" звернулись за коментарем у пресслужбу ЛМР, де зазначили, що заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач поки не готовий коментувати цього питання.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.