"Пацієнтів на Львівщині з COVID-19 госпіталізують у важчих формах", – Чемерис

У стаціонарах Львівської області станом на сьогодні, 2 лютого, перебуває 1229 хворих.

Про це повідомив на брифінгу щодо епідситуації керівник департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

За попередню добу підтвердили 114 випадків інфікування коронавірусною хворобою, госпіталізували 101 пацієнта. У стаціонарах Львівської області станом на сьогодні, 2 лютого, перебуває 1229 хворих. З них 113 перебувають у реанімаційному відділенні, а 29 – на апаратах штучної вентиляції легень. Завантаженість ліжкової мережі становить 31%. У розрізі установ, то у Львівській обласній інфекційній лікарні 124 хворих, у Центрі легеневого здоров'я – 114 пацієнтів, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війні – 104, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 167. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Новояворівська (72 пацієнти) та Стрийська (67 пацієнтів) лікарні.

"Загалом ситуація із ліжковою мережею лишається незмінною – 3945 ліжок готові приймати пацієнтів. Заповнені з них 31% від усіх ліжок. Забезпечені киснем близько 3600 ліжок. Хочу зазначити, що динаміка пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, тривалий час є стабільною, але останнього тижня надходить інформація, що звертається велика кількість хворих у важкому стані. Часто є молоді пацієнти з важкими пневмоніями. Їхня кількість не зменшується. ", – розповів Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.