Половина тих, хто помер від COVID-19 у Новояворівську, мали цукровий діабет

Близько 20% померлих людей мали надлишкову вагу.

Про це сьогодні, 2 лютого, на брифінгу щодо епідситуації розповів директор Новояворівської районної лікарні №1 імені Юрія Липи Григорій Мороз, передає "Еспресо.Захід".

Новояворівська районна лікарня приймає хворих з коронавірусною інфекцією з 26 червня 2020 року. Спочатку там було 40 ліжок. Григорій Мороз каже, що цього не вистачало, тому згодом їхня кількість зросла до 180. Зараз на стаціонарі перебувають 72 хворих.

"У нас кожне ліжко з кисневою точкою. Тобто киснем ми забезпечені на 100%. Плюс до того маємо 24 кисневих концентратори. За весь період лікували 1100 хворих. 80 з них померли. У структурі смертності є пневмонія та супутні діагнози. 53% померлих мали цукровий діабет. Близько 20% людей мали надлишкову вагу", – розповів Григорій Мороз.

Директор лікарні додає, що перехворіла майже половина медперсоналу: "На початку працівники неохоче йшли в коронавірусне відділення. Зараз вони мають мотивацію у вигляді надбавки до заробітної плати. Медсестри отримують 300% від зарплати. Молодші медсестри по 200%".

Григорій Мороз каже, що  хоч тенденція захворюваності зменшується, але хворі потрапляють одразу у стані середньої важкості. Це пов’язано зі швидким перебігом хвороби. Директор запевнив, що до третьої хвилі COVID-19 лікарня готова.

Читайте також: "Пацієнтів на Львівщині з COVID-19 госпіталізують у важчих формах", – Чемерис

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.