Оновлена експозиція галереї мистецтв представила Україну в контексті Європи

Її зміст складають 365 експонатів.

Від завтра для відвідувачів запрацює оновлена експозиція Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького. Йдеться про мистецтво ХІХ-ХХ століть, запрезентоване в оновлених залах колишнього палацу Лозинського за адресою вул. Стефаника, 3. Відтепер можна буде бачити 365 експонатів, з яких у попередній експозиції була задіяною тільки третина, а також відчитувати львівські акценти, з посиланням на галерею інформує "Еспресо.Захід".

Властиво, палац Лозинського зачинили на ремонт ще у березні 2019 року. Однак увесь цей час галерея не тільки готувала для майбутньої експозиції приміщення, а й реставрувала експонати – картини, рами, скульптури, гасові лямпи й інші свої надбання. Відтак те, що побачить відвідувач –  як воно мало би бути (звісно, виходячи із фінансових можливостей), зважаючи, що на вулиці ХХІ століття. 

Цікаво, що твори мистецтва зібрані та погруповані в оновленій експозиції не по країнах, а по стилях та напрямках. Як цікаво і те, що українське мистецтво тепер представлене у європейському контексті.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.