Музеєві Соломії Крушельницької подарували дзеркало великої Меи

Це не перший дарунок цій музейній скарбниці за останній час.

Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької отримав в подарунок від вірного друга музею, збирача історичних раритетів Анатолія Сидоренка дзеркало, яке колись належало знаменитій українці (визнаній ще за життя найвидатнішою оперною співачкою світу) Соломії Крушельницькій. Ця меморіальна річ стане окрасою експозиції, яку музей готує до 150-річчя оперної примадонни, що виповниться наступного року, інформує "Еспресо.Захід".

Як розповів нам директор музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Михайло Кобрин, сумнівів в автентичності дзеркала у нього немає. Адже Анатолій Сидоренко не вперше передає до музеїв унікальні речі. І ще жодного разу їхня автентичність не виявилася неправдивою: інакше кажучи, цей чоловік завжди знає, що каже.

До речі, це не єдине поповнення цієї музейної скарбниці за останній час. У період новорічно-різдвяних свят до музею передали газети кінця ХІХ-початку ХХ століття, де червоним олівчиком рукою Меи були виділені усі статті, де йшлося про неї. Відомо, що такі газети з виділеннями співачка пересилала своїм рідним, щоби бачили, що про неї пишуть. 

"Архів Соломії Крушельницької, яким опікувалася її племінниця Одарка Бандрівська частково був втраченим в часи душевної хвороби наймолодшої з сестер Крушельницьких Анни, – говорить Михайло Кобрин. – А відтак, можливо, не лише архів…"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.