Відомому тренеру Мирону Маркевичу – 70

Сьогодні, 1 лютого, свій ювілей святкує голова Комітету національних збірних УАФ, заслужений тренер України Мирон Маркевич.

Привітання з ювілеєм поширив футбольний клуб "Рух", історія якого розпочалась з футбольної школи Мирона Маркевича, інформує "Еспресо.Захід".

"Мирон Богданович без перебільшення легендарна постать в українському футболі. Грізні "Карпати", які ставали третіми в елітному дивізіоні нашої країни, феєричний єврокубковий "Металіст" та неповторний "Дніпро", який дійшов до фіналу Ліги Європи – це тренерське творіння Мирона Маркевича. Для "Руху" постать метра – є не менш вагомою. Саме Мирон Богданович був одним із засновників винниківської дитячої школи "Рух", з якої і розпочалась історія нашого клубу. Його мудрі поради є надзвичайно важливими для всієї "жовто-чорної" сім’ї", - йдеться на клубному сайті "Руху".

Мирон Маркевич народився 1 лютого 1951 року в Винниках ( зараз територія Львівської міської громади). Він є рекордсменом української вищої ліги за кількістю ігор у ранзі головного тренера.

Мирон Маркевич виходив до фіналу Кубка України та вигравав бронзові медалі з "Карпатами", ставав срібним призером УПЛ і багаторазово бронзовим з "Металістом", одного разу із "Дніпром". З харків'янами Мирон Маркевич доходив до 1/4 фіналу Ліги Європи , а також грав у фіналі другого за значущістю європейського турніру з "Дніпром".

Мирон Маркевич – перший і єдиний український тренер, який за часів незалежності вивів футбольний клуб до фіналу єврокубка. Також він – перший і єдиний наставник національної збірної України, який не зазнав із командою жодної поразки.

З липня 2016 року очолює комітет національних збірних УАФ.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал