У Львові стартував благодійний проєкт "У гості"

Волонтери приносять продукти, прибирають помешкання та підтримують літніх людей спілкуванням.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 1 лютого, стартував проєкт "У гості" від благодійної громадської організації "Старість на радість". Ініціатива має на меті допомагати одиноким мешканцям Львова, які через стан здоров’я не можуть пересуватися. Волонтери приносять продукти, прибирають помешкання та підтримують літніх людей спілкуванням.

"Наші волонтери відвідують людей двічі на місяць. Зараз ми співпрацюємо з Львівським міським територіальним центром і вони до нас скеровують людей, але робимо відбір, кому найнеобхідніша така допомога. Це люди, які не можуть вийти на вулицю, їм важко піднімати пакунки та взагалі пересуватися. Зараз ми зробили два пілотні візити.

Одній одинокій жінці потрібна була допомога реабілітолога. У нашій команді якраз є добрий фахівець. Ми оплатили цій жінці п’ять таких візитів. Також була ситуація, коли на вулиці Кавалерідзе люди зателефонували і повідомили, що жінка зламала кістку і потрібно придбати ліки, то ми теж відвезли на Топольну пакунок з усім необхідним", - розповіла для "Еспресо.Захід" засновниця благодійного проєкту "Старість на радість" Оксана Бриндзак.

Долучитися до ініціативи й стати волонтером можна за покликанням.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал