При львівських церквах створюють центри дозвілля для літніх людей

Уже 10 таких центрів влаштовують для своїх підопічних екскурсії, заняття, конкурси і спортивні заходи

У Львові створено 10 центрів денного дозвілля для людей похилого віку, більшість з яких діють при храмах. Такі центрі уже діють при храмах Христового Воскресіння (вул. Городоцька, 319а); св. Климента Папи (вул. Чупринки, 70); Всіх Святих Українського Народу (вул. Петлюри, 32); Різдва Пресвятої Богородиці (просп. Червоної Калини, 70). Про це інформує Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

"Намагаємось врахувати усі побажання, вподобання, зацікавлення та пропозиції наших підопічних, а тому формуємо групи за інтересами, адже є люди, які хочуть побувати на прогулянці, подихати свіжим повітрям, для когось найкраще дозвілля - екскурсії історичними місцями, музеями чи церквами й монастирями, але є й такі, для кого найкращий відпочинок - активні заняття, різноманітні конкурси, спортивні заходи", - розповів Ігор Кобрин, керівник управління соціального захисту ЛМР.

Цього року створять ще три такі центри - на вул. Коперника, 16, у м. Винники і в смт. Брюховичі. Загалом о 2024 року таких центрів денного дозвілля у Львові буде 20.

Також при міському територіальному центрі на вул. С. Петлюри, 29 з 2017 року діє комп’ютерний клас для літніх львів’ян. Тут навчають старших людей користуватися комп’ютером і сервісами.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал