На розвиток туризму Львівщини з обласного бюджету цьогоріч планують витратити лише 3 млн грн

В облраді сподіваються на залучення позабюджетних коштів.

Ці кошти використають на підтримку місцевих ініціатив і проєктних пропозицій у сфері туризму.

Про це повідомляє Львівська обласна рада, передає "Еспресо.Захід".

Комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму сьогодні, 1 лютого, погодила проєкт Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки. Згідно з нею, на розвиток туризму на 2021 рік планують витратити 3 млн грн. Ці кошти використають на підтримку місцевих ініціатив і проєктних пропозицій у сфері туризму від громад з усіх районів Львівщини. Хочуть розвивати інформаційні центри, розробляти нові маршрути до відреставрованих історичних та архітектурних пам'яток.

Ці кошти мають виділити з обласного бюджету, однак більше грошей планують отримати з проєктів секторальної підтримки, державних цільових програм, грантових пропозицій.

"Сподіваємось на залучення позабюджетних коштів під конкретні проєкти. Успішний досвід співфінансування у нас є. Наприклад, 2020 року в туристичну галузь Львівщини вдалося додатково інвестувати понад 30 мільйонів гривень. Зараз дуже сприятливий час для розвитку", – розповів голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал