Львівський ляльковий поставив ще одну бейбі-виставу

"Веселі ангелята" допоможуть театрові виховати його майбутніх шанувальників.

Інтерактивну виставу для маляток від 0 до 3 рочків "Веселі ангелята", прем'єра якої відбулася  у Львівському обласному театрі ляльок, режисерка та художня керівниця цього театру  Уляна Мороз поставила за однойменною казкою тележурналістки та казкарки Марічки Крижанівської. Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Це вже друге перетворення книги, яка кілька років тому побачила світ у видавництві "Апріорі" накладом 2 тисячі примірників, на театральне дійство, але перше – у професійному театрі.

Як поділилася враженнями авторка Марічка Крижанівська, вона відчуває тотальне щастя від того, що її герої продовжують жити уже поза нею. Коли свого часу ілюстраторка Ірина Гебей показала їй свої малюнки з цими такими потішними  істотами, в письменниці відразу склалися про них свої історії. 

Марічка Крижанівська написала  книжку про те, як ці малюки долають власні страхи. Уляна Мороз дала власну інтерпретацію, увівши також чудовий момент, якого немає у книзі – як ці ангелята очікують свого народження. Вочевидь, така вистава  для найменшеньких (а на прем'єру батьки привели навіть однорічних) - прекрасний перший крок для того, щоб привчити дітей до театру.

"Дотримуюся думки, що якщо бодай одна дитина візьме із того, що пишу, щось для себе – вже пишу немарно", – каже Марічка Крижанівська. 

Цікаво, що цього театрального сезону це вже друга бейбі-вистава у Львівському обласному театрі ляльок (перша – "Як нотки пісеньку складали"). Беручись за такі бейбі-постановки, театр у такий спосіб вирішив допомогти батькам у закладенні фундаменту для творчої уяви дітей та виховати для себе майбутніх шанувальників.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.