"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 1 лютого

Підбірка цікавих культурних подій у Львові завтра, 1 лютого.

Львівська національна філармонія ім. М.Скорика –  відкриття фестивалю "Bach Contemporary". Цього композитора визнали кращим органістом в Європі у його 20 років. За своїх 65 років життя написав близько 1500 творів, окремі з яких тривають понад пів години! На відкритті фестивалю прозвучать твори цього композитора у виконанні Олени Мацелюх та Меланії Макаревич! Початок о 18:00.

Планета Кіно 4DX (у Форум Львів) – комедійний бойовик "Безславні кріпаки", що його зняв режисер Роман Перфильєв. Ідея проекту спала йому на думку під час Революції Гідності, коли українські художники почали зображати класиків літератури у сучасних образах байкарів або хіпстерів. А чому б не зобразити Кобзаря самураєм? Перша назва фільму була "Тарас Шевченко: Перший самурай", згодом її змінили. Сценарій переміг на конкурсі патріотичного кіно і отримав фінансування від держави у розмірі 19.6 млн грн при загальному кошторисі у 24,5 млн грн. Знімаючи фільм особливу увагу приділили костюмам та бойовим сценам. Початок о 16:05.

Галерея "Дзиґа" – виставка "РяДнина" Дениса Струка. Експозиція засвідчує, що художник, який власним прикладом свого часу спростував стереотип про аморфність митця (взявши з початком російського вторгнення зброю до рук і в  координатах добровольчого батальйону "Чернігів" пішовши захищати Україну не на словах, а на ділі), здатний також на багатоплановість і  у творчому вислові. Принаймні в пастельній гамі (в якій виконана його "РяДнина") він постає перед глядачем уперше. І це теж те нове, з чим Денис Струк виходить "на люди" в посткарантинні тижні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.