"У бюджеті розвитку на освіту пропонують вдвічі менше коштів, ніж торік", – Вікторія Христенко

Депутатам доведеться обирати, чи виділити фінансування кільком закладам і довести роботи до кінця, чи дати всім по трошки, не закінчити нічого.

Про це написала на своїй сторінці у facebook голова комісії з освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко ("Голос"), і навіть влаштувала опитування: як має діяти міська влада у цій ситуації, передає "Еспресо.Захід".

"Цьогоріч на бюджет розвитку освіти запропоновано виділити на половину менше коштів, ніж було минулого року, – пише Вікторія Христенко. – Дуже багато шкіл виготовило проектно-кошторисні документації, і деякі навіть зіграли вже торги на початок певних робіт (басейни, спортмайданчики, їдальні, дахи, прибудинкові території і тд). І для всіх ці ремонти є важливі і нагальні. Але! Для всіх не вистачає грошей. Дуже не вистачає. Як, на Вашу думку, варто діяти в такій ситуації?".

Депутатка пропонує три варіанти вирішення проблеми:

  1. Зробити акцент на ті роботи, які уже частково виконані, і завершити цього року.
  2. Почати роботи всюди, де проведені торги та обраний підрядник. При цьому Вікторія Христенко уточнює, що в такому разі за рік через брак коштів завершити роботи не вийде.
  3. Почати роботи на всіх об'єктах, де уже є виготовлена проєктно-кошторисна документація,  щоб процес у всіх тривав, оскільки проблеми у всіх практично рівноцінно нагальні. Однак, у такому разі процес розтягнеться на невідому кількість років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.