Розікрали деревини на 2,6 млн гривень: на Львівщині судитимуть сімох працівників лісгоспу

Підозрювані незаконно рубали ліс.

На Львівщині викрили діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входили семеро службових осіб одного з державних підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Організував схему систематичного розкрадання деревини лісничий, який залучив помічника лісництва, двох майстрів лісу та трьох лісників.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури, передає "Еспресо.Захід".      

З'ясувалось, що з березня по жовтень 2020 року працівники лісгоспу без жодних дозволів зрубали 295 дерев різних порід (дуб, граб, сосна, вільха та липа). Деревину вони продавали підприємцям, а ті, у свою чергу, на підконтрольних їм пилорамах здійснювали переробку.

Загальна сума завданих державі збитків становить понад 2,6 млн грн.

На цей час усім фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Усім їм загрожує від 7 до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал