"В області немає приросту захворюваності на респіраторні вірусні хвороби", – ЛОДА

Завантаженість ліжкової мережі області становить 31%. Киснем забезпечені близько 90% усіх ліжок.

Про це розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Шурпяк на брифінгу щодо епідситуації в області, передає "Еспресо.Захід".

Вчора, 28 січня, до лікарень Львівщини госпіталізувати 99 осіб з симптомами гострої респіраторної хвороби. На сьогодні, 29 січня, у стаціонарах перебувають 1267 осіб. 119 знаходяться в реанімаційних відділеннях, 25 з них – на апаратах штучної вентиляції легень. Киснем забезпечені близько 90% ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію. Загалом завантаженість ліжкової мережі області становить 31%.

"Аналізуючи ситуацію минулого місяця, можемо говорити, що немає приросту захворюваності на респіраторні вірусні хвороби. Уже тривалий період ситуація стабільна і регулярно є близько 100 госпіталізованих на добу", – повідомляє Ірина Шурпяк.

Читайте також: Медики закликають мешканців Львівщини вакцинуватись від грипу

Заступниця також розповідає, що в області опрацьовують сценарії постачання вакцин, які потребують різного температурного режиму: "Треба розуміти, що ми не можемо в тих самих точках, де зберігають інші вакцини, їх розмістити. Відповідно, йдеться про організацію нових точок та мобільних бригад. У нас вже створили Центр вакцинування проти COVID-19 з фаховим персоналом. У першу чергу вакцинуватимуть медичних працівників. Їхню кількість в області вже порахували та передали до Міністерства охорони здоров’я".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.