"Якщо Кабмін обмежує кількість пасажирів у транспорті, то він має компенсувати збитки", – Володимир Лесик

"Львівелектротрансу" бракує коштів, аби виплатити зарплату працівникам за січень.

Депутати Львівської міськради в екстреному режимі шукатимуть способи вирішити "зарплатну кризу" на "Львівелектротрансі". Уже в понеділок проведуть позачергове засідання транспортної комісії на підприємстві. При цьому  депутати обурені поведінкою  заступника директора департаменту житлового господарства й інфраструктури львівської міської ради Андрія Білого, який замість озвучити проблему профільній комісії, зняв про це влог на YouTube. Про це заявив "Еспресо.Захід" член комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Володимир Лесик. 

"На мою думку, поведінка Білого неетична. Якщо він знав про проблему, то чому не прийшов на засідання профільної комісії, яке тривало майже чотири години? Міг принаймні поставити до відома, – каже Володимир Лесик. – Дивно, коли чиновник виходить у медійний простір замість того, аби назвати причини, чому так сталося. Це спроба перекласти з хворої голови на здорову. 

Нам сказали: те, що в січні не затвердили бюджет розвитку, це не проблема депутатського корпусу. У січні навіть сесію не скликали, а сам проєкт бюджету розвитку виконавчі органи передали для ознайомлення лише минулої п'ятниці".

Утім те, що бюджет розвитку в січні не розглядатимуть – не новина. Бюджет Львівської громади заледве ухвалили 29 грудня. Тоді ж повідомляли, що наступна сесія ЛМР  буде орієнтовно 4-5 лютого.   

"Керівництва "Львівелектротрансу" могло в грудні звернутися до нас і сказати: у нас не буде чим платити зарплату, тому вживаймо якихось заходів. Хоча я не вважаю, що те, що на підприємстві забракло коштів на виплату зарплати, – це вина керівництва, – каже Володимир Лесик. – Через карантин торік їздив напівпорожній транспорт, тож доходи підприємства виявилися значно меншими, ніж планували. Кабмін прийняв рішення про обмеження кількості пасажирів, тож транспорт їздив напівпорожній. Крім того, значна частина пасажирів електротранспорту – пільговики, які або зовсім не оплачують за проїзд, або сплачують не в повному обсязі. Хтось же має це компенсувати, адже якщо транспорт їде, то він споживає електроенергію, треба платити зарплату водіям, є також амортизаційні витрати. Хтось це має компенсувати. Якщо Кабмін вирішує обмежити кількість пасажирів, то має й компенсувати витрати″. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал