На польському кордоні знову утворилися багатогодинні черги

Українці повертаються на роботу після січневих канікул.

На українсько-польському кордоні у Львівській області знову виникли черги. Аби виїхати з України через пункт пропуску Шегині-Медика, доведеться вистояти в черзі чотири години. Час очікування для вантажних автомобілів становить 6 годин 48 хвилин, повідомляє сервіс Державної фіскальної служби з відстеження черг на пунктах пропуску, передає "Еспресо.Захід".

За даними Західного регіонального управління Держприкордонслужби, станом на 09:00 28 січня, перед пунктом пропуску у Шегинях вишикувалась черга з 210 автомобілів. У Краковці на перетин кордону очікували 60 автомобілів, у Грушеві – 40. До 12-ї години черги дещо зменшилися, проте все ще були суттєвими: "Грушів" – 40 автомобілів, "Шегині" – 180, "Краковець" – 40.

"Річ у тому, що багато українців, які працюють у Польщі й інших країнах ЄС, традиційно беруть відпустки на січень, аби провести свята вдома. Відтак у цей час традиційно збільшується навантаження на пункти пропуску, бо люди повертаються на роботу, – пояснила прессекретар Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник. – Крім того, в Польщі 31 січня закінчується локдаун. Тож уже з понеділка всі повноцінно працюватимуть. Тому на вихідних також варто очікувати черг на кордоні".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал