АТП-1 не вистачає водіїв, хоча 20% шоферів варто було б звільнити, – Орест Хамула

Станом на 1 січня 2021 року у Львівському комунальному підприємстві АТП-1 працює 539 водіїв.

Про це повідомив під час публічного звіту директор АТП-1 Орест Хамула, передає "Еспресо.Захід".

"Маємо два водії на один транспортний засіб. Хоча норматив – 2,75. Це для того, щоб могли без проблем піти у відпустку чи на лікарняні. На жаль, ми не добираємо і не змогли створити оптимальні умови праці. Хоча все від нас можливе зробили. Проблема у тому, що на водіїв переклали ті функції, які не властиві їм. Водій має відповідати за безпеку руху і графік руху. Наші ж водії повинні також гроші брати, решту давати, перевіряти пільговиків, чи люди  масках і багато іншого, чого не повинні робити. Це велике навантаження, а середня зарплата – 11 тис. грн", - поскаржився директор.

Читайте також: Війна за маршрутки: що чекає на громадський транспорт у Львівській громаді

На думку Ореста Хамули, окремою темою є перевезення пільговиків. "За нашими підрахунками, близько 10% посвідчень у Львові є фальшивими, - каже очільник АТП-1. - Часто через посвідчення стаються конфліктні ситуації, бо справді буває, що половина автобусу – це пільговики. Тому багато наших водіїв перейшли на приміські маршрути. Там менше пільговиків, адже по Львову приміські автобуси не беруть пільговиків. До того, приміські маршрути часто з’їжджають з рейсів вже о 20:00. Ми ж їздимо до 22:00".

Як повідомляє журналіст "Еспресо.Захід", у понеділок, 26 січня, під час засідання транспортної комісії директор АТП-1 Орест Хамула сказав, що 20% водіїв АТП-1 треба звільнити через неналежну поведінку. Однак доводиться втримувати той колектив, який є, бо замінити на більш кваліфікований – немає можливості. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал