Турецькі інвестори побудують на Львівщині вітрову електростанцію

Турецька компанія “Атлас Глобал Енерджі” втілює у Сколівському районі проект з будівництва вітрової електростанції загальною потужністю 60МВт. Ввести в експлуатацію ВЕС планують у серпні 2022 року.

Про це йдеться в повідомленні Львівської обласної державної адміністрації, передає "Еспресо.Захід". 

У будівництво об'єкту та допоміжної інфраструктури планують інвестувати орієнтовно 72 млн євро. 

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі першого заступника Львівської облдержадміністрації Андрія Годика із турецькими інвесторами.

Представник ТОВ "Атлас Глобал Енерджи" в Україні Святослав Жмуцький зазначив, проект передбачає будівництво безпосередньо самої ВЕС у складі 16 вітрових турбін, приєднання  ВЕС до мереж (35 та 110 кВ), а також реконструкцію під’їзної дороги від с. Тухолька.  Вітрову електростанцію планують підключати до підстанції "Лавочне-Т", яка належить АТ "Укрзалізниця".

"На цей рік ми плануємо провести реконструкцію під’їзної дороги, її протяжність орієнтовно 6 кілометрів, прокласти траншеї та кабелі від нашої підстанції до підстанції "Лавочне-Т", фундаменти для турбін, почати тендерні процедури по реконструкції підстанції. На наступний рік плануємо установку вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт",- розповів Святослав Жмуцький.

Додамо, що сьогоднів області працює 2 вітрові електростанції потужністю 33, 9 МВт.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.