"Хто є реальною владою в Україні? Можливо, голова Окружного адмінсуду Києва?" – Гірняк

Голова координаційної ради партії "Громадянська позиція" Володимир Гірняк розкритикував пасивність президента, прем’єр-міністра і чиновників, які відповідають за гуманітарну політику у країні, оскільки ті ніяк не відреагували на ініціативу Андрія Портнова "переписати" історію Євромайдану.

"Андрій Портнов займав посаду заступника керівника адміністрації президента Януковича - втікача, через якого заледве не розвалилася держава, через якого ми втратили Крим. Він не робить це через когось іншого. Він не боїться особисто подати позов до суду і суд приймає рішення на його користь (зобов’язує Міністерство освіти внести зміни у підручники з історії на підставі звернення Андрія Портнова. – "Еспресо.Захід")", - зауважив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" голова координаційної ради партії "Громадянська позиція" Володимир Гірняк.

"Окружний адміністративний суд Києва. Що це за суд? Нещодавно у студії "Еспресо" ми говорили про те, що керівником цього суду є такий собі Павло Вовк, який очолює цей суд з 2010 року, - нагадав політик. - Ми говоримо "влада". А хто зараз є владою? Можливо, пан Вовк? Він сміє, сидячи у Києві, приймати абсолютно антиукраїнське і антипатріотичне рішення. Мало того: антикорупційні органи не можуть йому нічого зробити! Не можуть його змусити дати покази, не можуть вручити підозру"…

"Ми зараз маємо дуже небезпечну ситуацію. Закон про референдум – це перша річ. Такі прецеденти, як позов Портнова – це друга річ. Влада зараз є дуже слабкою. Нещодавно я спілкувався з одним маститим політиком, який сказав мені: "Володю, я не вірю у те, що у країні зараз дуже сильно щось поміняється. Не вірю, що будуть дострокові парламентські вибори. Можливо, поміняється уряд"… Але я сказав йому одну просту річ. У мене таке враження, що ті кроки, які зараз робляться, призведуть до того, що ситуація у будь-який момент може вибухнути. На жаль, коли це станеться, враховуючи слабкість державних інституцій, непрофесійність і некомпетентність державних чиновників, які не здатні справитися з усім цим інформаційним навалом, ситуація може бути дуже й дуже складною, - прогнозує Володимир Гірняк. - У цьому випадку ключовим є що? Портнов подав позов. Портнов ніби близький до діючої влади – принаймні так говорять. Так близький чи ні? Якою є реакція на це президента, керівника Офісу президента, прем’єра, людей, які відповідають за гуманітарну політику? Нічого від них не чуємо".

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал