Екс-гравець львівських "Карпат" тричі відзначився у чемпіонаті Бельгії

Мар'ян Швед віддав результативну передачу і забив два голи, один з яких став переможним.

Про це повідомляє "UaФутбол", інформує "Еспресо.Захід".

Український вінгер "Мехелен" Мар'ян Швед приніс перемогу своїй команді в матчі 22-го туру чемпіонату Бельгії проти "Васланд-Беверена".

Спочатку на 9-й хвилині матчу він асистував Уолшу, а на 26-й забив сам. Після перерви "Беверен" зміг зрівняти рахунок, проте черговий гол Мар'яна Шведа на 92-й хвилині приніс перемогу його команді.

Екс-карпатівець виступає за "Мехелен" на правах оренди з "Селтіка". У нинішньому сезоні 23-річний українець провів 10 матчів в чемпіонаті Бельгії, забив три голи і віддав один асист. У минулому турі львів'янин також відзначився – після його потужного удару воротар відбив м'яч, але партнер забив гол на добиванні.

Читайте також: Талановита львівська футболістка продовжить кар'єру у чемпіонаті США

Відзначимо, що "Мехелен" після цієї перемоги піднявся на десяте місце в турнірній таблиці чемпіонату Бельгії, "Васланд-Беверен" займає останню сходинку. Наступний матч команда Мар'яна Шведа проведе 30 січня проти "Генка".

Мар'ян Швед вихованець львівських "Карпат". У 2017 році перейшов у іспанську "Севілью", проте у 2017 – повернувся у рідні "Карпати". Тут відразу став гравцем основи та одним з кращих бомбардирів чемпіонату, дебютував у складі національної збірної України. У 2019 році перейшов у шотландський "Селтік", з яким став чемпіоном країни та грав у Лізі чемпіонів. У 2020 році на правах оренди перейшов у бельгійський "Мехелен".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.