Кількість хворих з COVID-19 у стаціонарах Львівщини не зменшується

За останню добу госпіталізували 100 пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомив на брифінгу щодо епідситуації керівник департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

За останню добу провели 880 досліджень ПЛР та понад одну тисячу методом ІФА. Госпіталізували 100 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Загалом, 26 січня, у стаціонарах Львівської області знаходиться 1250 хворих. З них 125 перебувають у реанімаційному відділенні, а 26 – на апаратах штучної вентиляції легень. У розрізі установ, то у Львівській обласній інфекційній лікарні 134 хворих, у Центрі легеневого здоров'я – 98 пацієнтів, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війні – 100, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 190. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Новояворівська та Стрийська (по 65 пацієнтів) лікарні.

"Хочу відзначити, що ситуація залишається достатньо напруженою, навіть якщо ми не констатуємо різкого зростання захворювання. Маємо чітке розуміння того, що жорсткий карантин завершився, що, починаючи з вчорашнього дня, наша активність збільшується. Тому є прогноз, що збільшиться рівень захворюваності. Система управління охорони здоров'я і стаціонари є абсолютно готові, щоб лікувати таких пацієнтів", – розповів Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.