У Бродах водій "Рено" збив двох пішоходів, одного на смерть

Інший – у реанімації.

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 21.15 у місті Броди. Там водій автомобіля "Рено", 38-річний мешканець Рівненщини, збив двох пішоходів, місцевих жителів віком 41 та 44 роки. Про це повідомляє поліція Львівщини, передає "Еспресо.Захід".      

Внаслідок наїзду молодший пішохід від отриманих травм помер на місці події, старший – отримав тілесні ушкодження та госпіталізований в реанімаційне відділення місцевої лікарні.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Правоохоронці встановлюють обставини  ДТП.

Наїзд стався у темну пору доби, при цьому пішоходи рухались проїжджою частиною та не мали на одязі світлоповертаючих елементів, які дозволили б краще позначити себе на дорозі. "Наявність таких елементів на одязі є обов’язковою для пішоходів. Поліцейські Львівщини закликають водіїв та пішоходів ретельно дотримуватись Правил дорожнього руху, особливо у темну пору доби та в умовах обмеженої видимості", - наголошують у поліції.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал