Працівників державного заводу ЛОРТА знову не пустили на роботу

Це вже втретє така ситуація від початку року.

Уранці 25 січня близько сотні працівників державного заводу ЛОРТА прийшли на роботу. Однак потрапити на свої робочі місця люди не змогли. Їх не пропустили, бо з грудня на підприємстві встановлений спеціальний чотириденний графік роботи. Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Є списки. По списках шістдесят людей, які мають роботу, пропустимо. - сказав заступник директора заводу Ігор Василів. - Далі чекаємо на роботу і гроші".

За словами заступника директора, Міністерство оборони заборгувало кошти за вже виконану роботу. Суму заборгованості чиновник називати відмовився. Але повідомив, що минулого тижня директор заводу Володимир Чаус їздив до Києва "за грошима".

Сам Володимир Чаус до людей жодного разу не вийшов. "Ані в четвер, коли директор був на підприємстві, ні на сьогоднішній день ніхто нікого нас не запросили на переговори. Сьогодні працівники згідно з наказом вийшли на роботу і їх знову не пускають на підприємство. Проте керівники підприємства на роботу ходять. Зарплата їм нараховується. А працівники підприємства за грудень отримали по 600 гривень", - каже голова профспілкового комітету заводу ЛОРТА Галина Тарнавська. 

Крім того, з грудня на заводі також заборонені відпустки. Працівники вимагають скасувати цю заборону, а також наказ про чотириденний режим роботи, перерахунку заробітної плати та відновлення повноцінної роботи заводу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.