Під час затримання порушника ПДР патрульні виявили зброю

На Львівщині поліцейські затримали 34-річного жителя Івано-Франківська, який перевозив у автомобілі зброю та боєприпаси.

24 січня близько першої години ночі на автодорозі "Київ-Чоп", неподалік села Банюнин у Львівському районі, інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції зупинили автомобіль "Фольксваген Пасат" з іноземною реєстрацією, водій якого грубо порушив Правила дорожнього руху. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, передає "Еспресо.Захід"

В автомобілі правоохоронці виявили два револьвери, один пістолет та набої до них. Усе вилучене скерували на експертне дослідження, відкрито кримінальні провадження.

Правоохоронці встановили особу водія – ним виявився 34-річний житель Івано-Франківська, який пред’явив документи з ознаками підробки. Також поліцейські побачили на задньому сидінні автомобіля предмет, схожий на зброю.

Зловмисника затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Слідчі та дізнавачі відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції, за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури, відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей -  до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.