На Яворівщині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Сеника

Нині минає сьома річниця загибелі чоловіка.

Про це повідомили у пресслужбі Яворівської РДА, передає "Еспресо.Захід".

Нині, 25 січня 2021 року минає сьома річниця смерті Героя Небесної Сотні - Романа Сеника. Пам’ять Героя вшанували в селі Наконечне Друге Яворівського району, де похований чоловік.

На могилі родичі загиблих на Майдані, духовенство та місцеві спільною молитвою вшанували пам’ять Романа Сеника, поклали квіти на його могилу і запалили лампадки.

Фото: Яворівська РДА

На завершення присутні заспівали "Боже великий, єдиний".

Нагадаємо, Роман Сеник народився на Яворівщині. У 1989 році першим підняв синьо-жовтий прапор у своєму селі, служив миротворцем у контингенті Миротворчих сил ООН у Югославії під час війни Хорватії за незалежність. Мав бойові нагороди. Упродовж останніх 15 - ти років мешкав у м. Турка, працював оператором на автозаправній станції.

Фото: Яворівська РДА

Від початку подій на Євромайдані до Києва їздив тричі. Входив до 29-ої Бойківської сотні самооборони Майдану. Носив із собою прапор України з написом "Турка", через що в сотні його називали "Турківським прапороносцем". Романа Сеника поранили 22 січня 2014 року біля стадіону "Динамо" на Грушевського, коли чоловік стояв з прапором на передовій. Снайпер прострілив йому легеню та завдав важкого поранення в плече бронебійною кулею спеціального призначення. Роман переніс кілька операцій у Київській міській клінічній лікарні №17, втратив багато крові, йому довелося ампутувати руку. Втім ушкодження виявилися занадто важкими і вранці 25 січня він помер у лікарні.

Поховали Героя 27 січня у рідному селі на Львівщині.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.