Львів'яни не забули про Моцарта: у місті проведуть фестиваль

У місті Лева проведуть фестиваль, присвячений 265-річчю видатного австрійця

Ювілей одного з найвідоміших композиторів світу, видатного австрійця Вольфганга Амадея Моцарта – 265 років від дня народження – у Львові відзначать спеціальним фестивалем "Mozart BirthDay". Цю подію організувала та проведе у себе від 27 по 31 січня Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика. Фестиваль, який планувався дещо раніше, видозмінив часові рамки через запроваджені карантинні обмеження, інформує "Еспресо.Захід".

Розпочнеться свято добірної музики найближчої середи творами Sinfonia Concertante для скрипки, альта і оркестру та Реквіємом Моцарта невипадково – в такий спосіб організатори вшанують не лише композитора, який за своїх 35 років життя написав понад 600 творів, а й Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту  – пам’ятну дату, яка відзначається саме в день Моцартових уродин – 27 січня.

Програму фестивалю також складуть авторський проєкт Академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" – "Три Моцарти" (що її сформують твори трьох Моцартів: батька – Леопольда, який був чудовим музикантом, композитором та прекрасним менеджером, сина – одного із найпопулярніших композиторів сучасності Вольфґанґа Амадея, та внука – Франца Ксавера, або львівського Моцарта, який більшу частину він жив і творив саме у нашому місті) концерт Академічного симфонічного оркестру філармонії під батутою Теодора Кухара та концерт Академічного симфонічного оркестру "INSO-Львів", яким святкового вечора диригуватиме Віталій Протасов. 

Варте уваги, що організатори при підготовці фестивалю також врахували зацікавлення дітей. Зокрема, дійство завершиться концертом із циклу "Сімейні", який підготували разом із Центром музичного розвитку Tempo та який  охопить 20 хвилин передконцертних інтерактивів з унікальним музичним реквізитом за участі артистів симфонічного оркестру та аніматорів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.