Лопачак розповів, чому звільнить Лукашевського і яким буде новий секретаріат ЛМР

Чинний керівник управління "Секретаріат ради" не залишиться на посаді, оскільки він за сумісництвом став депутатом ЛМР, а також через те, що не є рівновіддаленим від усіх фракцій міськради.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповів секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

Він зазначив, що надійшло багато пропозицій депутатів щодо того, як вони бачать роботу управління "Секретаріат ради". Бо в тому форматі, у якому воно діє, його не можна залишити: цілком зрозуміло, що управління має працювати в інтересах депутатів, а не міського голови, допомагати їм організовувати роботу фракцій та комітетів, проведення пленарних засідань, висвітлювати їх діяльність. А зараз так не є.

"Моя позиція, що теперішній керівник не може надалі очолювати цей підрозділ. Адже він є водночас депутатом "Самопомочі", що суперечить нашому підходу несуміщення посад. Бо не може одна людина і голосувати за бюджет для свого управління, освоювати його і потім собі ж звітувати.

До того ж представник однієї фракції точно не може повноцінно забезпечувати роботу усіх своїх колег. Тому я пропонуватиму міському голові звільнити його, а натомість подам кандидатуру нового керівника", - розповів Маркіян Лопачак.

Це буде зроблено вже після того, як Андрій Садовий подасть новий формат структури Львівської міської ради. За попередньою інформацією міський голова має озвучити її сьогодні, 25 січня. А затверджувати її будуть на найближчому засіданні ради, яке заплановане на 4 лютого.

Щодо п’ятьох радників, яких, згідно з регламентом, може мати секретар ради, то Маркіян Лопачак обіцяє з ними визначитись також після того, як стане відома нова структура ради.

"Створити інститут радників пропонувала фракція "Варти", як аналог до депутатів міської ради, що можуть мати офіційних радників. Вони працюватимуть на громадських засадах. Про те, хто стане радником і скільки їх буде, знову ж, можемо говорити вже після затвердження структури ради. Та однозначно це будуть якісні фахівці з різних галузей, до прикладу, з бізнесу, з транспорту, з медицини тощо", - пояснив секретар ЛМР.

Також він зазначив, що помічники жодним чином не дублюватимуть функції управління "Секретаріат ради".

"Радники будуть скоріше консультаційним механізмом, що даватиме альтернативні поради і буде незалежним від партійних фракцій, що представлені у раді", - підсумував Маркіян Лопачак.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.