Герої не вмирають: у Львові "тихою ходою" вшанували перших загиблих на Майдані

У ці дні минає сьома річниця Революції Гідності.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Тихою ходою пам’яті" нині вшанували перших загиблих під час Революції Гідності. У січневі дні 2014 року загинули Юрій Вербицький, Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Роман Сеник та Олександр Бадер.

Колона почала формуватися від пам’ятника Тарасові Шевченку. Усі охочі запалили лампадки та тихою ходою рушили до Меморіалу Героїв небесної сотні. Хода відбувалася тихо, без музичного супроводу, вигуків. У коментарі журналістці "Еспресо.Захід" донька загиблого на Майдані Андрія Дигдаловича Андріана розповіла: обрали цьогоріч такий формат, щоб люди змогли ще раз згадати ці події, подумати, проаналізувати, поринути в той час і зрозуміти для чого все відбувалося.

"Згадуємо тих, хто загинув та були поранені в січні, - зазначила Андріана Дигдалович. -  Хочемо людям нагадати, що в країні сьомий рік триває війна,  люди гинули і продовжують віддавати своє життя за країну. На жаль, ми бачимо, що про це забувають, і люди, і влада".

До організації заходу долучилися Студентське братство Львівщини та Музей Гідності у Львові. Вшанувати Героїв прийшли десятки львів’ян та родичі загиблих. Попереду учасники ходи тримали фото перших жертв. Серед присутніх був і батько загиблого Анатолія Жаловаги. Каже, ці січневі дні жалобні, а родини тих, хто загинув на Майдані вже стали, як одна сім'я. І переконує, усі разом не дадуть забути про Героїв небесної сотні.

"Ми зробимо все, щоб ця пам’ять не згасала, - переконує Григорій Жаловага. - Ми не дамо забути про Небесну сотню, про наших хлопців та дівчат, які поклали голови на вулиці Інститутській в місті Києві".

Маршрут ходи пролягав від пам’ятника Тарасові Шевченку, через площу Катедральну, площу Ринок до Меморіалу Героїв небесної сотні, де молебнем вшанували пам’ять загиблих і поклали лампадки. На завершення львівський хор "Гомін" виконав "Плине кача".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.