У понеділок до Львова приїде колоритна Маланка

Ukraїner покаже нетипові для Львова свята, які відбуваються на Буковині, Поділлі та у Карпатах.

Ukraїner та Львівський муніципальний мистецький центр анонсували спільний проєкт. Виставку "Маланка. Відродження Карнавалу" відкриють 25 січня. Виставка триватиме з 25 січня до 14 лютого у Львівському муніципальному мистецькому центрі на вул. Стефаника, 11. Про це інформує Львівський муніципальний мистецький центр, передає "Еспресо.Захід".

На стінах лекторію будуть представлені світлини Сергія Коровайного, Дмитра Бартоша та Олександра Хоменка про особливості святкування Маланки у Красноїльську, Космачі й Осичках. Ці фото були зроблені під час експедицій Ukraїner.

"Протягом декількох років ми досліджували, як святкують Маланку у регіонах України, де радянські заборони не змогли перервати автентичні звичаї", – розповіла Катя Акварельна, більд-редакторка Ukraїner.

Ідеєю для цієї експозиції стало розширення локальних традицій.

У Львові Ukraїner покаже, які яскраві та нетипові для інших регіонів свята відбуваються на Буковині, Поділлі та Карпатах. До експозиції виставки також увійдуть роботи художниці Ірини Полянської - маски і крила, у які вбираються маланкарі під час буковинського карнавалу.

Вхід – вільний, організатори просять приходити у захисних масках.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал