Лікарня у Соснівці під загрозою закриття. Що далі?

Заклад планували приєднати до госпіталю імені Юрія Липи у Винниках, але чиновники і працівники виступили проти.

Львівська обласна лікарня відновного лікування №3, що у Соснівці, на межі закриття. До середини лютого керівництво закладу має презентувати план виходу із кризи. Про це інформує пресслужба Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід".

Минулого року у рамках реорганізації лікарню у Соснівці приєднували до госпіталю у Винниках. Але проти такого приєднання виступили працівники закладу і депутати Червоноградської міської ради.

"Потреба закладу у фінансуванні – 7,9 млн грн. Разом з тим від НСЗУ лікарня отримує 3,6 мільйони. Тут ввели платні послуги, але за два місяці таким чином заробили 139 тисяч гривень. Навіть якщо це помножити на 12 місяців року, зрозуміло – сума не покриває фінансової діри", – каже голова профільної комісії облради Анна Ярмола.

Лікарню не зможуть прийняти на баланс червоноградської громади і дофінансовувати потреби закладу.

"Ця лікарня направду потрібна. Вона обслуговує не лише мешканців Червоноградської громади, а й прилеглих районів. Присутність на цій території шахт, великої кількості ветеранів АТО/ООС, які потребують реабілітації після травм, робить працю лікарів закладу дуже важливою. Але без фінансування лікарня не зможе надавати належні послуги пацієнтам", – додала Анна Ярмола.

Профільна комісія ЛОР дала адміністрації лікарні час до 15 лютого, аби напрацювати ефективні шляхи виходу із ситуації.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал