У Львові волонтерки готують суміш "Здоров'я" для військових

Суміш зігріває наших захисників у холодну погоду і підвищує імунітет.

Сьогодні, 23 січня, львівські волонтерки готують нову партію суміші "Здоров'я" для українських військових на Сході. Корисний смаколик з лимону, імбиру та меду здатна зігріти у негоду і підвищити імунітет, передає "Еспресо.Захід".

Ольга Тесляк – відома у Львові засновниця популярної домашньої кондитерської. Від початку війни вона згуртовувала львівських волонтерок і передавала нашим хлопцям на Сході смаколики, придумала акцію з доставки їжі медикам, які з перших днів карантину на вахті в лікарнях.

"Зараз на сході холодно і сиро, мороз доходить до 15 градусів, тож ми вирішили, що нашим хлопцям потрібна підтримка. Нову партію суміші плануємо зробити сьогодні. Це буде приблизно 30-35 кілограмів. Лимони та імбир ми закупили, тож чекаю в гості лише дівчат, щоб це все оперативно  встигнути", - розповіла "Еспресо.Захід" волонтерка Ольга Тесляк.

Рецепт суміші "Здоров'я" незмінний - лимони з імбиром миють, перетирають в м’ясорубці, заливають медом і пакують у контейнери для транспортування. Продукти не зазнають термічної оброки, щоб зберегти усі корисні властивості продуктів.  Розфасовані у зручні упаковки суміші відправлять 80-й окремій десантно-штурмовій і 53-й окремій механізованій бригаді.

За словами Ольги Теслюк, одну з партій зроблять вже сьогодні, ще одну – через тиждень-два.

Щоб допомогти зробити суміш "Здоров’я" небайдужі можуть придбати імбир, лимони чи мед або переказати гроші на продукти.

Продукти можна приносити у кондитерську "Крем-джем" на пр. Червоної Калини, 109 на Сихові або написати Ользі Тесляк у фейсбуці.

Фото: Ольга Тесляк

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал