"Цього року на завершення ремонтів вулиць Бандери і Пекарської грошей у бюджеті Львова немає", – Уляна Пак

У бюджеті Львова немає грошей на завершення ремонтів доріг.

Про це заявила "Еспресо.Захід" голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міської ради Уляна Пак ("Європейська Солідарність").

"У 2020-му місто розпочало ремонт вулиць Бандери і Пекарської. Однак на продовження ремонтів немає грошей у бюджеті міста на 2021 рік. Чи є гроші на ці ремонти? Заступник міського голови сказав, що будуть шукати додаткові надходження до міського бюджету. Але всім зрозуміло, що у карантинні роки цих додаткових грошей не варто очікувати", - каже Уляна Пак.

Депутатка наводить цифри, які подають міські чиновники депутатам. Наприклад, ремонт вулиці Бандери передбачено зробити у 2020-2021-му. 

"На ремонт цієї вулиці передбачили більше 255 мільйонів гривень. Минулого року на ці потреби виділили 22 мільйони, цього року нам пропонують виділити ще понад 45 млн. Тобто якщо додати видатки минулого року і цьогорічні, то виходить, що ми зремонтуємо 26% дороги. А решту за які гроші будемо робити? Запитань поки що більше, ніж відповідей. І йдеться не про одну вулицю у місті. На ремонт вулиці Хмельницького нам пропонують цього року виділити 50 млн. Тоді вийде 73% готовності дороги. На ремонт Пекарської треба 141 млн, а зараз закладають 54 900 000. Але це лише 65% усього ремонту Пекарської! На ремонт ділянки вулиці Шевченка від Ярослава Мудрого до Залізничної треба 209 мільйонів. Цього року пропонують виділити 100 тис. А де взяти те, чого не вистачає? Відповіді на ці питання так і не вдалось отримати", - пояснює Уляна Пак.  

 Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал