Львову катастрофічно потрібні холодильні камери для зберігання покійників

Комісія з охорони здоров'я Львівської міської ради виявила критичну потребу у холодильному обладнанні для міського патологоанатомічного центру, який базується в лікарні швидкої допомоги.

Головний лікар під час планування бюджету попросив на це грошей у міста. На спеціальні холодильники треба мінімум півмільйона, щоб тіла померлих львів'ян можна було зберігати належним чином, передає "Еспресо.Захід".

"У лікарні швидкої допомоги розміщується міський патологоанатомічний центр. Він обслуговує не тільки лікарню швидкої допомоги. На наші потреби вистачає всіх витратних матеріалів і холодильних установок, але оскільки сюди привозять покійників з інших лікарень зі всього міста, тому й маємо ситуацію, коли не вистачає холодильних камер, щоб закрити потреби міста Львова.

Тому зараз і постало питання про те, щоб забезпечити належні умови для гідного перебування тіл у гідних умовах. Ми обслуговуємо все місто, всі лікарні Львова користуються патологоанатомічним центром, який розміщується на нашій площі. Плюс сюди везуть ще й покійників, які помирають у себе вдома - їх теж везуть до нас. Також послугами міського патологоанатомічного центру користується судова медекспертиза. Тому це потрібно нам усім, а не тільки лікарні швидкої допомоги", - розповів "Еспресо.Захід" головний лікар лікарні швидкої допомоги Олег Самчук. 

За словами Олега Самчука, для закупівлі холодильних камер треба як мінімум 500 000 гривень, щоб покрити мінімальні потреби в холодильних установках.

"Критично треба ще 10 камер, а взагалі треба 20 таких камер, щоб повністю закрити потреби міського патологоанатомічного центру", - пояснив лікар.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал