Змішане або очне: Шкарлет радить вишам розпочинати навчання після локдауну

У Політехніці - канікули до 16 лютого, у ЛНУ і медичному - ще не визначилися з датами За сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійно-технічної, фахової передвищої і вищої освіти мають продовжити навчання у змішаному форматі або очно після 24 січня.

Про це інформує міністр освіти Сергій Шкарлет у Телеграмі, передає "Еспресо.Захід".

"Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання. Окреме питання – практика. Низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів.

Переконаний, що більшість здобувачів освіти мріють про повернення до аудиторій, а тому усвідомлюють важливість щоденного дотримання протиепідемічних вимог”, - зазначив міністр.

Читайте також: У топ-10 найкращих університетів України потрапили три львівських виші

Виші Львова наразі не мають конкретних рішень про дати старту навчання, вчені ради університетів ще не винесли рішень про зміну формату навчання. Наприклад, університет “Львівська політехніка” наразі має сесію. “Поки що наші студенти складають сесію, відтак до 16 лютого в університеті триватимуть канікули”, - розповіла у коментарі “Еспресо.Захід” речниця вишу Наталія Павлишин. 

У ЛНУ ім. Франка кажуть, що будуть керуватися відповідним розпорядженням про епідситуацію Кабміну, коли такі надійдуть.“За попередніми прогнозами, у нас семестр має стартувати 9 лютого. Якщо навчання розпочнеться, то, найбільш ймовірно, це буде змішане навчання - лекції в режимі онлайн і практичні заняття наживо”, - каже керівник пресслужби ЛНУ ім. Франка Олег Вівчарик. 

Львівський медичний університет теж ще не визначився з датами. “Ми не підпорядковуємося Міносвіти, а МОЗ. Поки що у нас немає інформації про початок нового семестру. У нас все навчання дистанційне, дещо відрізняється навчання в інтернів та курсантів, вони відвідують навчальні кафедри. До закінчення локдауну ми точно не почнемо навчання. наразі ще не було жодних офіційних документів про початок семестру”, - зазначила Людмила Майор, речниця ЛНМУ ім. Д. Галицького. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал