Скульптор зі Старосамбірщини зліпив лева зі снігу

Чоловік розмальовує церкви, а цього року у вільний час практикує снігову скульптуру.

Володимир Дочич - професійний художник і скульптор, випускник Академії мистецтв у Львові. Йому 37 років і він з друзями професійно займається розписом церков. Живе він у селі Стрільбичі, що на Старосамбірщині. На днях чоловік зліпив дві снігові скульптури - левів, передає "Еспресо.Захід".

"При святковій порі на роботі було більше вільного часу і я взяв рукавиці і вийшов на вулицю. Треба було прибрати сніг у дворі. Я вирішив зліпити з нього скульптуру. І пішло-поїхало! Сам не знаю, але за 2-3 години народився лев. Зі снігу у морозні дні важко було ліпити, от сьогодні, коли уже почалася відлига, набагато легше, бо сніг пластичніший. А так то треба було відразу чітко все робити, бо потім щось десь доліпити, як це можна з глиною, не було можливості", - розповів "Еспресо.Захід" Володимир Дочич.

Сніговий лев - як справжній. Завбільшки він, як справжній, фігурка дуже реалістична. Лев охороняє подвір'я господаря. Скульптуру лева обрав, бо згадав, як у студентські часи він з друзями ліпили їх під час навчання. Руки майстра згадали технічний процес і левчик вийшов, як живий.

Фото: facebook Володимир Дочич 

Ще одного такого снігового царя звірів скульптор зліпив на роботі. Колеги Володимира попросили його зробити такого самого на роботі після того, як побачили фото снігової скульптури у фейсбуці. Ще один лев народився дуже скоро, але його "життя" було коротким, бо собака розкопав скульптуру, зробивши там схованку для кісток

"Я закінчував скульптуру в Академії і хоча працюю з церковним мистецтвом, досі в душі лежить бажання щось зліпити. Тягне мене до скульптури… Без мистецтва ніяк. Воно десь глибоко сидить у мені", - зізнається Володимир Дочич.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал