Кнопка у носі та папір у вусі: лікарі дістали сторонні тіла у двох дітей зі Львівщини

За три дні у львівському “Охматдиті” дитячі ЛОРи дістали сторонні предмети у двох дітей.

Минулого тижня у п’ятницю до львівської лікарні “Охматдит” доставили 3-річну дитину, у носику якої застрягли відразу два сторонні предмети. Спочатку батьки помітили жовтий предмет, коли дитина заснула, і відразу ж звернулися до лікаря, передає "Еспресо.Захід".

“Черговий лікар дістав з носика кнопку. Стороннє тіло вдалося дістати швидко, адже воно було відносно близько. Але коли лікар оглядав носик, то виявив ще одне стороннє тіло - пластмасову кульку. Її теж вдалося дістати без перешкод”, - розповів “Еспресо. Захід” завідувач ЛОР-відділення “Охматдиту” Федір Юрочко. 

Батьки не впізнали іграшки, кажуть, що це може бути деталь іграшки, якою дитина гралася в садочку. Того ж дня малечу виписали додому.

Ще одна дитина зі стороннім предметом, але вже у вусі, потрапила напередодні. У 9-річної дитини з розладом аутичного спектру дитячі ЛОРи дістали шматок паперу з вуха. 

“Обидва випадки обійшлися без наркозу, всі діти в той самий день пішли додому. Так буває, коли батьки вчасно відреагували і самі не пробували дістати стороннє тіло з вуха чи носа і не проштовхнули його ще далі”, - каже лікар. 

Лікар нагадує, що не варто давати дітям до 3-річного віку іграшки, призначені для старших дітей, а якщо все-таки стороннє тіло потрапило у вушко чи носик дитини, то відразу звертатися за допомогою до медиків. Якщо це зробити вчасно, то можна обійтися без наркозу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал