Зарплати вчителів зростуть на 20%

Уже в січні зарплати вчителів зростуть майже на 20%. Таке рішення ухвалив Кабмін.

Кабінет міністрів України під час чергового засідання 20 січня затвердив нову тарифну сітку для розрахунку заробітних плат працівників бюджетних установ. Як відзначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це рішення дає можливість збільшити зарплати вчителів вже в січні майже на 20%, передає "Еспресо.Захід".   

"Ми обіцяли, і відповідно виконуємо свою обіцянку. Наголошую, що уряд виділив цього року на зарплати нашим вчителям майже 100 млрд грн. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховано та забезпечено відповідними фінансами", – зазначив глава уряду.

Крім підвищення зарплат учителів, за словами прем’єр-міністра, уряд також заклав кошти для підвищення виплат медикам на 30% цього року.

Читайте також: Як зміняться зарплати і пенсії у 2021 році

"Також цьогоріч відбудеться індексація пенсій, закладені кошти для додаткових виплат пенсіонерам старшим за 75 років. Збільшуються виплати по інвалідності, виплати на дітей позбавлених батьківського піклування, виплати чорнобильцям. І це надзвичайно важливо, щоб держава максимально підтримувала вразливі верстви населення та тих, хто цього дійсно потребує", – підкреслив Денис Шмигаль.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.