За другий тиждень 2021-го на ГРВІ захворіли на 1200 людей більше, ніж за перший

Якщо люди більше звертатимуться до лікарів, то виявляти хворих та розривати ланцюжки контактів буде легше.

Про це на брифінгу щодо епідситуації повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає "Еспресо.Захід".

За підсумками моніторингу захворюваності, загалом на гострі респіраторні інфекції за другий тиждень 2021 року захворіли на 1200 людей більше, ніж за перший тиждень новорічних свят з 1 по 7 січня. Проте діагноз можна поставити лише тоді, коли людина звертається за обстеженням на коронавірусну інфекцію і метод полімеразної ланцюгової реакції заперечує її наявність.

"Кожна людина, що має підвищення температури тіла, нежить, головний біль, слабкість, біль у м'язах, повинна повідомити про це свого сімейного лікаря. Тоді він організовує обстеження в пунктах збору матеріалу. Таких пунктів станом на сьогоднішній ранок на Львівщині є 145. Постійно їхня кількість збільшується. Це роблять для того, щоб місце обстеження максимально комфортно знаходилось на відстані до людини, яка цього потребує. Щоб не треба було їхати далеко і ходити далеко. Єдине прохання – не сидіть вдома, а звертайтеся до медиків", – говорить Наталія Іванченко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.